Кількість
|
Вартість
|
||
|
Бактеріальна закваска ІПРОВІТ-Кефір виготовлена на основі натуральних кефірних грибків.
Мікроорганізми кефіру грибка здатні приживатися в кишечнику, проявляючи позитивний вплив на шлунково-кишковий тракт і на весь організм в цілому, запобігаючи його передчасному старінню. Бактеріальна закваска Кефір-ІПРОВІТ характеризується високим вмістом розчинних легкозасвоюваних білкових з'єднань.
Кефір визнаний як природний пробіотик, який активізує природні сили організму.
Позитивно впливає на кровотворну функцію організму і здавна застосовується при анемії, для стимуляції травлення, особливо у літніх людей, для нормалізації вуглеводного і водно-сольового балансу людини.
Кефір є ефективним профілактичним засобом при захворюваннях нирок, серця, цукрового діабету і ожиріння.
ПРИГОТУВАННЯ
1 Підготуйте молоко.
Для цього його слід прокип'ятити і охолодити до температури сквашування. Для кефіру це 22-30 °С.
2 Додайте закваску. Для цього наповніть флакон з закваскою підготовленим молоком приблизно наполовину, закрийте його ковпачком, збовтайте до повного розчинення закваски. Влийте розчинену закваску в молоко, ретельно перемішайте.
3 Залиште для сквашування.
Перелийте суміш молока з закваскою в йогуртницю, підготовлену банку або каструлю. Якщо ваша йогуртниця має можливість вибору температури – використовуйте режим «кефір» або 22-30 °С. Якщо йогуртниця не має вибору режиму приготування – просто увімкніть її відповідно до інструкції. Час сквашування – 10-12 годин або протягом ночі.
4 Перевірте готовність.
Після закінчення часу сквашування переконайтеся, що продукт став густим. Якщо ні – продовжіть ферментацію ще 1-2 години і перевірте знову.
5 Охолодження, дозрівання, зберігання.
Готовий продукт слід охолодити в холодильнику. Повний смак розкривається в процесі дозрівання в холодильнику протягом доби, але ви можете вживати продукт відразу після охолодження. Термін зберігання готового йогурту – до 5 діб. За бажанням ви можете додати фрукти, горіхи, мед, пластівці безпосередньо перед вживанням. Смачного!
Весь посуд, який буде контактувати з молоком, має бути чистим.
Його слід обробити окропом.
Всі закваски Іпровіт можна перезаквашувати. Суть методу полягає в тому, що при приготуванні замість закваски з флакона використовується вже готовий кисломолочний продукт, який приготували на заквасці з флакона, з розрахунку 3-4 столових ложки на 1 літр молока. Час сквашування – 4-6 годин.