Кількість
|
Вартість
|
||
|
На відміну від білого, чорний кунжут характеризується інтенсивними смаком і ароматом. Варто відзначити, що чорний кунжут має характерний гіркуватий присмак. Тому не варто використовувати його в приготуванні солодкої випічки. Завдяки яскравому смаку і сильному аромату чорний «сезам» застосовується в якості приправи до страв з рису і овочів. Говорячи про корисні якості чорного кунжуту, варто згадати: Дуже високий рівень антиоксидантів, які ефективно сповільнюють старіння клітин і тканин організму. Це проявляється і зовні - шкіра на обличчі розгладжується, мімічні зморшки або пропадають, або стають менш глибокими. Саме тому він використовується в косметології. «Сезам» містить велику кількість лігнанов і фітостеролів, які беруть участь в метаболічної процесах при травленні їжі. Вони як знижують рівень холестерину в крові, так і запобігають утворенню нового; Велика кількість заліза. Його настільки багато, що регулярне вживання цієї приправи здатне полегшити перебіг і симптоматику анемії. Чорний кунжут також широко застосовується в китайській і аюрведичній медицині. Там його прийом спрямований на уповільнення процесів старіння, включаючи втрату зору, появи сивини і дзвону у вухах. До переваг відносять Яскраво виражений смак і аромат; Велика кількість заліза. Паста тахіні традиційно відноситься до соусів, служить основою для них. Паста є необхідним інгредієнтом для таких страв, як фалафель, хумус. При вживанні пасту розбавляють водою. До неї додають сік лимона, оливкову олію, сіль, часник. У Греції є також готові солодкі варіанти - з какао, медом і апельсином.