Кількість
|
Вартість
|
||
|
Адигейський сир - м'який сир, що володіє кисломолочним смаком і ніжною консистенцією.
Відноситься до групи м'яких сирів без дозрівання. Регіон походження: Кавказ. Обов'язковий інгредієнт багатьох овочевих страв національної кухні.
Приготувати Адигейський сир дуже просто навіть початківцю сировару.
Якщо ви тільки освоюєте це захоплююче заняття, то сміливо включайте Адигейський сир у список своїх найперших сирів.
У вас обов'язково все вийде!
Інструкція з приготування сиру Адигейський із закваски Іпровіт
1 Закип'ятіть 0,5-1 літр кисломолочної сироватки та охолодіть до 40 °С.
2 Додайте невелику кількість охолодженої сироватки до флакону з закваскою, закрийте ковпачком, збовтайте до повного розчинення.
3 Внесіть розчинену закваску до 0,5-1,0 л сироватки, перемішайте.
4 Перелийте сироватку з закваскою до йогуртниці, мультиварки або термосу, які попередньо оброблені окропом. Залиште заквашуватись сироватку на 24 години за температури в межах від 37 °С до 40 °С.
5 Нагрійте 3 літри пастеризованого молока до 85-90 °С, не допускаючи кипіння молока. Домашнє сире молоко довести до кипіння, витримати не більше 10 секунд та охолодити до 85-90 °С. Для визначення температури застосовуйте термометр. Рекомендуємо використовувати молоко з жирністю не менше 3,2%.
6 Додайте підготовлені 0,5-1 літр заквашеної сироватки в молоко, постійно і повільно перемішуючи протягом 2-3 хвилин, до утворення згустків. Витримайте до 5 хвилин.
7 Злийте утворені білкові згустки на марлю та відіжміть.
8 Сформуйте сирну кульку в марлі та підвісьте для стікання залишків сироватки на 10 хвилин. Для створення солонуватого смаку готового сиру додайте 1 столову ложку солі на 1 літр відокремленої сироватки та ретельно перемішайте. Помістіть сформовану сирну кульку, не виймаючи з марлі, в приготований розчин на 10 хвилин.
9 При бажанні, для утворення більш щільної консистенції сиру можна сирну кульку в марлі помістити під прес на 30 хвилин.
10 Вийміть сир із марлі та помістіть в ємність з кришкою.
11 Зберігайте в холодильнику впродовж 5 діб.