Кількість
|
Вартість
|
||
|
Завдяки високим поживним цінностям амарантове борошне широко застосовується при дієтах, профілактиці та лікуванні різних захворювань в якості додаткового джерела корисних речовин. Біологічна цінність амарантового борошне для організму полягає в великому вмісті білків, амінокислот, вітамінів і мінералів. Борошно з амаранту містить майже всю таблицю Менделєєва. Основна речовина, заради якого варто почати приймати цей продукт - це сквален (біологічно активна речовина). Здатний руйнувати ракові клітини, покращує кисневий обмін в клітинах, виводить шкідливі речовини з організму. Ця рідкісна і цінна речовина ще міститься у великій кількості в печінці акули. Решта злакові та бобові його містять в незначній кількості. Біохімічний склад борошна:
• Найпотужніші антиоксиданти (вітамін Е і С);
• Вітаміни групи В, D, фолієва кислота, пантотенова кислота та інші;
• Мінерали - цинк, фосфор, кальцій, калій, магній, марганець, залізо, натрій та інші;
• Пектини і клітковина;
• Біологічно активні речовини - сквален, рослинні гормони, фосфоліпіди;
• Амінокислоти - лізин, триптофан, аргінін, метіонін і фенілаланін.
Таке поєднання корисних і поживних речовин благотворно впливає на весь організм в цілому. Про велику користь цієї злакової рослини на організм людини знали з часів інків і ацтеків. Зернами амаранту харчувалися стародавні індійці, а злак називався як "хліб інків" і "пшениця ацтеків". Амарантове борошне можна використовувати як вітамінно-мінеральний комплекс, джерело білка і рослинної клітковини.
Дія на організм:
• Зміцнення імунітету;
• Очищення від шлаків, токсинів і радіонуклідів;
• Профілактика різних пухлин;
• Покращення стану шкіри;
• Зменшення запальних процесів в організмі;
• Зміцнення стінок кровоносних судин;
• Підтримка гостроти зору і здоров'я очей;
• Захист від облисіння;
• Зниження рівня "поганого" холестерину;
• Профілактика серцево-судинних захворювань;
• Покращення роботи шлунково-кишкового тракту.
Окрему користь вживання борошно з насіння амаранту може принести вагітним жінкам і годуючим мамам. Високий вміст вітамінів і мінералів дозволяє заповнити їх дефіцит в організмі. Адже вагітним дуже важливо приймати натуральні продукти, що не містять шкідливих речовин. Амарантове борошне є натуральним природним продуктом, який можна використовувати в їжу навіть маленьким дітям. Протипоказання до прийому тільки одне - це індивідуальна непереносимість злакових рослин.
Спосіб застосування борошне амаранту використовують в якості біологічної добавки до їжі як додаткове джерело поживних речовин. Борошно можна додавати в перші і другі страви, каші, салати, компоти і іншу їжу. З ним печуть хліб і будь-яку випічку. Але для більшої ефективності борошно слід додавати в холодні страви, так вітаміни і мінерали залишаються в незмінному вигляді. Наприклад, насипте столову ложку подрібненої борошна в кисломолочний напій, розмішайте і випийте.