Кількість
|
Вартість
|
||
|
До складу Біфідолакту входять біфідобактерії , лактобактерії різноманітних видів і штамів. Ці бактерії виконують наступні функції: Біфідобактерії • здійснюють фізіологічний захист кишкового бар'єру від проникнення мікробів і токсинів у внутрішнє середовище організму; • мають високу антагоністичну активність по відношенню до патогенних і умовно патогенних мікроорганізмів; • за рахунок вироблення органічних жирних кислот беруть участь в утилізації харчових субстратів та активізації пристінкового травлення; • синтезують амінокислоти і білки, вітамін К, пантотенову кислоту, вітаміни групи В: В1 - тіамін, В2 - рибофлавін, В3 - нікотинову кислоту, Нд - фолієву кислоту, В6 - піридоксин; • сприяють посиленню процесів всмоктування через стінки кишечника іонів кальцію, заліза, вітаміну Д; Лактобактерії • в процесі життєдіяльності вступають в складну взаємодію з іншими мікроорганізмами, в результаті чого пригнічуються гнильні і гноєтворні умовно патогенні мікроорганізми, в першу чергу протеї, а також збудники гострих кишкових інфекцій; • в процесі нормального метаболізму вони здатні утворювати молочну кислоту, перекис водню, продукувати лізоцим, інші речовини з антибіотичною активністю: реутерін, плантаріцін, лактоцідін, лактолин; • в шлунку і тонкій кишці лактобацили в кооперації з організмом господаря є основною мікробіологічною ланкою формування колонізаційної резистентності. мають високу антагоністичною активність по відношенню до патогенних і умовно патогенних мікроорганізмів.
ПРИГОТУВАННЯ
1 Підготуйте молоко.
Для цього його слід прокип'ятити і охолодити до температури сквашування. Для біфідолакту це 36-38 °С, трохи тепліше температури тіла.
2 Додайте закваску.
Наповніть флакон з закваскою підготовленим молоком приблизно наполовину, закрийте його ковпачком, збовтайте до повного розчинення закваски. Влийте розчинену закваску в молоко, ретельно перемішайте.
3 Залиште для сквашування.
Перелийте суміш молока з закваскою в йогуртницю, підготовлену банку або каструлю. Якщо ваша йогуртниця має можливість вибору температури – використовуйте режим «йогурт» або 36-40 °С. Якщо йогуртниця не має вибору режиму приготування – просто увімкніть її відповідно до інструкції. Час сквашування – 6-8 годин або протягом ночі. Соєве і мигдальне молоко вимагає більше часу на сквашування.
4 Перевірте готовність.
Після закінчення часу сквашування переконайтеся, що продукт став густим. Якщо ні – продовжіть ферментацію ще 1-2 години і перевірте знову.
5 Охолодження, дозрівання, зберігання.
Готовий продукт слід охолодити в холодильнику. Повний смак розкривається в процесі дозрівання в холодильнику протягом доби, але ви можете вживати продукт відразу після охолодження. Термін зберігання готового йогурту – до 5 діб. За бажанням ви можете додати фрукти, горіхи, мед, пластівці або цукор безпосередньо перед вживанням. Смачного!
Весь посуд, який буде контактувати з молоком, має бути чистим.
Його слід обробити окропом.
Всі закваски Іпровіт можна перезаквашувати. Суть методу полягає в тому, що при приготуванні замість закваски з флакона використовується вже готовий кисломолочний продукт, який приготували на заквасці з флакона, з розрахунку 3-4 столових ложки на 1 літр молока. Час сквашування – 4-6 годин.
Вживання без сквашування:
- У флакон з закваскою додайте столову ложку кип'яченої води кімнатної температури
- Закрийте флакон і збовтуйте його до повного розчинення
- Вживайте по 1-му флакону 1-2 рази на день безпосередньо після їжі протягом 1-3 тижнів
- Для максимального ефекту бажано поєднувати прийом чистої закваски з вживанням домашніх кисломолочних продуктів