Кількість
|
Вартість
|
||
|
Мигдальне масло являє собою світло-жовту рідину з легким ароматом і приємним горіховим смаком. У складі масла з солодкого мигдалю містяться мононенасичених олеїнова (від 65 до 83%) і поліненасичена лінолева кислоти (від 16 до 25%) і 6% тріглігліцерідов пальмітинової кислоти. Також масло містить значну кількість фітостероли, токостерола, амигдалина, вітамінів B2, А, E, мінеральні та білкові речовини, цукру. У кулінарії Мигдальне масло підходить для заправки різних овочевих салатів зі спеціями і пряними травами. Можна використовувати для приготованих овочів, страв з рису і пасти. Додавати масло мигдалю можна при приготуванні соусів, десертів і випічки. Для профілактики, а також лікування різних недуг радять приймати по одній чайній ложечці масла мигдалю вранці і ввечері.