Кількість
|
Вартість
|
||
|
Говорячи про корисні якості білого кунжуту, можна виділити:
Високий вміст білка. Завдяки цьому кунжутні продукти в різних видах є важливими інгредієнтами вегетаріанської кухні, яка і так потерпає від браку білкових з'єднань;
Багато важливих, в тому числі жиророзчинних вітамінів. «Сезам» є важливим джерелом вітамінів E і K. Це - також одна з причин використання його в вегетаріанському раціоні;
Велика кількість антиоксидантів. Більш того, кілька антиоксидантів - зокрема, сезамінол і сезамолін - містяться лише в кунжутного насіння білого сорту. Завдяки цьому «сезам» запобігає передчасному старінню клітин і тканин організму, допомагає боротися з високим рівнем холестерину в крові і позитивно впливає на вигляд і стан шкіри, волосся і нігтів.
Варто відзначити, що неочищене насіння також містять велику кількість кальцію і тому цілком може виступати альтернативою для молочних продуктів у людей з непереносимістю лактози.