Кількість
|
Вартість
|
||
|
Закваска «Ряжанка ІПРОВІТ» призначена для домашнього приготування справжньої та натуральної ряжанки. По праву, ряжанка один з найбільш смачним, корисних і безпечних продуктів і для цього є ряд вагомих причин. Ряжанку треба готувати тільки на пряженому молоці. Для того щоб звичайне молоко перетворити в пряжене, його потрібно тривалий час «томити» при високих температурах. Завдяки тривалій дії високої температури, в молоці гинуть всі шкідливі мікроорганізми, тому воно стає повністю безпечним для вживання, як дорослим, так і дітям. В результаті томління молока, воно змінює колір і стає світло-бежевим, а також набуває ніжний смак і аромат, який властивий тільки пряженому молоці. Тому і ряжанка, яка готується на ньому, має унікальний смак і аромат. Смак ряжанки дуже ніжний і солодкуватий, а кислинка ледве виражена. Саме тому, ряжанка подобається навіть маленьким дітям. Пряжене молоко можна придбати в магазині вже в готовому вигляді, а можна приготувати самостійно. Для цього треба закип'ятити звичайне молоко на плиті, зібрати піну і помістити в духовку, розігріту до 100 градусів. У духовці варто томити молоко протягом мінімум 3 годин. Коли молоко змінить колір на світло-бежевий або світло-коричневий, процес томління можна закінчити. Готова ряжанка багата вітамінами А, С, Е, РР, В1 і В2, бета-каротином і такими мікроелементами як фосфор і магній, кальцій і натрій, дисахаридами і моносахаридами. Ряжанка дуже рекомендується людям з дефіцитом кальцію та фосфору, так як лише один стакан цього кисломолочного продукту здатний покрити 25% добової норми кальцію і 20% добової норми фосфору. Вона відмінно підходить вагітним жінкам і годуючим мамам, дітям дошкільного та шкільного віку. Також, ряжанка містить натуральний молочний білок в легкозасвоюваній формі, необхідний для росту і розвитку м'язових тканин. Ряжанка на заквасці ІПРОВІТ - це не просто кисломолочний продукт. Це продукт, що містить корисні бактерії, такі як термофільний стрептокок. Завдяки цим бактеріям, вона володіє пробіотичними властивостями і сприяє:
- покращенню травлення;
- нормалізації обміну речовин;
- зміцненню імунітету.
Ряжанка - відмінний продукт для людей похилого віку, так як вона засвоюється набагато легше ніж інші кисломолочні продукти. Вона сприяє покриттю дефіциту кальцію, що призводить до зменшення симптомів гіпертонії, атеросклерозу і остеопорозу, поліпшення роботи серцево-судинної системи і шлунково-кишкового тракту.
ПРИГОТУВАННЯ
1 Підготуйте молоко.
Для цього його слід прокип'ятити і охолодити до температури сквашування. Для ряжанки це 38-40 °С, трохи тепліше температури тіла.
2 Додайте закваску. Для цього наповніть флакон з закваскою підготовленим молоком приблизно наполовину, закрийте його ковпачком, збовтайте до повного розчинення закваски. Влийте розчинену закваску в молоко, ретельно перемішайте.
3 Залиште для сквашування.
Перелийте суміш молока з закваскою в йогуртницю, підготовлену банку або каструлю. Якщо ваша йогуртниця має можливість вибору температури – використовуйте режим «йогурт» або 36-40 °С. Якщо йогуртниця не має вибору режиму приготування – просто увімкніть її відповідно до інструкції. Час сквашування – 6-8 годин або протягом ночі. Соєве і мигдальне молоко вимагає більше часу на сквашування.
4 Перевірте готовність.
Після закінчення часу сквашування переконайтеся, що продукт став густим. Якщо ні – продовжіть ферментацію ще 1-2 години і перевірте знову.
5 Охолодження, дозрівання, зберігання.
Готовий продукт слід охолодити в холодильнику. Повний смак розкривається в процесі дозрівання в холодильнику протягом доби, але ви можете вживати продукт відразу після охолодження. Термін зберігання готового йогурту – до 5 діб. За бажанням ви можете додати фрукти, горіхи, мед, пластівці безпосередньо перед вживанням. Смачного!
Весь посуд, який буде контактувати з молоком, має бути чистим.
Його слід обробити окропом.
Всі закваски ІПРОВІТ можна перезаквашувати. Суть методу полягає в тому, що при приготуванні замість закваски з флакона використовується вже готовий кисломолочний продукт, який приготували на заквасці з флакона, з розрахунку 3-4 столових ложки на 1 літр молока. Час сквашування – 4-6 годин.