Кількість
|
Вартість
|
||
|
Віталакт – це закваска для приготування домашнього кисломолочного продукту.
Бактеріальна закваска ІПРОВІТ-Віталакт - пробіотичний продукт нового покоління, який містить комплекс високоактивних мікроорганізмів, які позитивно впливають на засвоєння білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та інших корисних речовин, стимулюють імунну систему, сприяють зниженню рівня холестерину і проявляють детоксикаційну дію.
Ця багатокомпонентна закваска є стимулятором формування нормальної мікрофлори у дітей і дорослих, а також ефективно використовується для лікування і профілактики захворювань травної та кровоносної систем, алергій, дисбактеріозів, респіраторних захворювань, порушень обміну речовин.
Бактеріальна закваска ІПРОВІТ-Віталакт являє собою комбінацію мікрофлори кефірних грибків і чистих культур молочнокислих бактерій. Таке поєднання культур дозволило підвищити функціональну дію і дієтичні властивості кисломолочного напою.
Кисломолочний продукт, приготований з використанням бактеріальної закваски ІПРОВІТ-Віталакт дозволяє збалансувати харчовий раціон дітей і дорослих за вмістом поживних і біологічно активних речовин, необхідних для нормальної життєдіяльності організму.
Закваска ІПРОВІТ-Віталакт позитивно впливає на апетит і обмін речовин, активізує імунну систему, нормалізує процес травлення, сприяє профілактиці шлунково-кишкових захворювань, дозволяє нормалізувати склад кишкової мікрофлори після антибіотикотерапії.
ПРИГОТУВАННЯ
1 Підготуйте молоко.
Для цього його слід прокип'ятити і охолодити до температури сквашування. Для віталакту це 30-34 °С, майже як температура тіла.
2 Додайте закваску. Для цього наповніть флакон з закваскою підготовленим молоком приблизно наполовину, закрийте його ковпачком, збовтайте до повного розчинення закваски. Влийте розчинену закваску в молоко, ретельно перемішайте.
3 Залиште для сквашування.
Перелийте суміш молока з закваскою в йогуртницю, підготовлену банку або каструлю. Якщо ваша йогуртниця має можливість вибору температури – використовуйте режим «йогурт» або 36-40 °С. Якщо йогуртниця не має вибору режиму приготування – просто увімкніть її відповідно до інструкції. Час сквашування – 6-8 годин або протягом ночі. Соєве і мигдальне молоко вимагає більше часу на сквашування.
4 Перевірте готовність.
Після закінчення часу сквашування переконайтеся, що продукт став густим. Якщо ні – продовжіть ферментацію ще 1-2 години і перевірте знову.
5 Охолодження, дозрівання, зберігання.
Готовий продукт слід охолодити в холодильнику. Повний смак розкривається в процесі дозрівання в холодильнику протягом доби, але ви можете вживати продукт відразу після охолодження. Термін зберігання готового йогурту – до 5 діб. За бажанням ви можете додати фрукти, горіхи, мед, пластівці або цукор безпосередньо перед вживанням. Смачного!
Весь посуд, який буде контактувати з молоком, має бути чистим.
Його слід обробити окропом.
Всі закваски ІПРОВІТ можна перезаквашувати. Суть методу полягає в тому, що при приготуванні замість закваски з флакона використовується вже готовий кисломолочний продукт, який приготували на заквасці з флакона, з розрахунку 3-4 столових ложки на 1 літр молока. Час сквашування – 4-6 годин.