Кількість
|
Вартість
|
||
|
Закваска ІПРОВІТ-Імунолактовіт відновлює природний баланс біфідо- і лактобактерій в кишечнику, сприяє формуванню нормального імунітету у дітей, особливо в період інтенсивного росту, допомагає запобігти інфекційним захворюванням, рекомендується під час хвороб і людям зі зниженим імунітетом, активізує процеси очищення організму.
Нейтралізує побічні дії харчових і лікарських речовин, антибіотиків, перешкоджає розвитку кишкових інфекцій, сприяє синтезу в організмі ряду важливих амінокислот і вітамінів.
- Зміцнює і стимулює імунітет
- Зменшує ризик гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ)
- Рекомендовано для харчування дітей і дорослих
- Профілактика дисбактеріозів і алергії
Склад: Bifidobacterium bifidum; Bifidobacterium longum; Bifidobacterium adolescentis; Streptococcus thermophilus. Lactobacillus acidophilus; Propionibacterium freudereichii subsp. shermani.
ПРИГОТУВАННЯ
1 Підготуйте молоко.
Для цього його слід прокип'ятити і охолодити до температури сквашування. Для йогурту це 36-38 °С, трохи тепліше температури тіла.
2 Додайте закваску. Для цього наповніть флакон з закваскою підготовленим молоком приблизно наполовину, закрийте його ковпачком, збовтайте до повного розчинення закваски. Влийте розчинену закваску в молоко, ретельно перемішайте.
3 Залиште для сквашування.
Перелийте суміш молока з закваскою в йогуртницю, підготовлену банку або каструлю. Якщо ваша йогуртниця має можливість вибору температури – використовуйте режим «йогурт» або 36-40 °С. Якщо йогуртниця не має вибору режиму приготування – просто увімкніть її відповідно до інструкції. Час сквашування – 6-8 годин або протягом ночі. Соєве і мигдальне молоко вимагає більше часу на сквашування.
4 Перевірте готовність.
Після закінчення часу сквашування переконайтеся, що продукт став густим. Якщо ні – продовжіть ферментацію ще 1-2 години і перевірте знову.
5 Охолодження, дозрівання, зберігання.
Готовий продукт слід охолодити в холодильнику. Повний смак розкривається в процесі дозрівання в холодильнику протягом доби, але ви можете вживати продукт відразу після охолодження. Термін зберігання готового йогурту – до 5 діб. За бажанням ви можете додати фрукти, горіхи, мед, пластівці або цукор безпосередньо перед вживанням. Смачного!
Весь посуд, який буде контактувати з молоком, має бути чистим.
Його слід обробити окропом.
Всі закваски ІПРОВІТ можна перезаквашувати. Суть методу полягає в тому, що при приготуванні замість закваски з флакона використовується вже готовий кисломолочний продукт, який приготували на заквасці з флакона, з розрахунку 3-4 столових ложки на 1 літр молока. Час сквашування – 4-6 годин.