Апіпродукція- це продукція для хорошого самопочуття і відновлення органів та систем організму. Апіпродукція з доісторичних часів приваблює  людей своїми цілющими властивостями,  тому знайомство з продуктами лікувального та профілактичного застосування ми вирішили почати саме з неї.

Продукти бджільництва мають широкий спектр фармакологічної дії і не шкідливі для організму. Мед,  маточне молочко,  перга ,  прополіс, бджолина отрута, віск і бджолине обніжжя належать до геронтологічних засобів, які сприяють продовженню життя людини. Апітерапія -  це напрям медицини,  який протягом останніх десятиліть успішно розвивається.   Тож продовжимо знайомство з продуктами розробленими доктором біологічних наук,  біохіміком,  радіобіологом Протасом О. Ф. та керівником Центру дослідження продуктів бджільництва,  к.б. н. Мулявко Н. О.

Наше харчування визначає розвиток нашого організму, працездатність і здоров'я в цілому. Основною з причин захворювання сучасної людини є недостатній рівень вживання нутрієнтів  -  вітамінів, мікроелементів,  ненасичених жирних кислот та інших органічних складових. Цю проблему вирішують продукти бджільництва як натуральне, живе харчування, яке дарує нам природа.

Продукти бджільництва від компанії "Апіпродукт" - це жива,  природна,  високоенергетична їжа, яка відповідає вимогам раціонального харчування.

1. Мед  -  це основний продукт пасіки. Мед визнано як цінний харчовий продукт,  він належить до рідкісних продуктів з багатим комплексом різноманітних речовин і мінеральних елементів  (близько 300 назв).

Науково доведено і обґрунтовано, що мед має антибактеріальну, антигрибкову і антипротозойну дію. Мед живить і водночас лікує організм, даючи позитивні результати при багатьох захворюваннях. Медові композиції, представлені на нашій сторінці -  це натуральний мед,  збагачений  витяжками активних речовин з лікарських рослин, квіткового пилку, прополісу,  маточного молочка.

2. Пилок -  один з найбагатших на поживні речовини продукт. Це маса мікроскопічних зерен, кожна з яких містить під двошаровою оболонкою дві або три чоловічі статеві клітини рослин з концентратом повноцінних білків,  жирів,  вуглеводів,  вітамінів,  мінеральних та  інших біологічно активних речовин.

Перга - кінцевий продукт пилку рослин, багатший за складом,  ніж у стані обніжжя. На ринку і в апітерапії вона є ціннішою. Закладаючи для зберігання в комірки стільників,  бджоли не тільки збагачують пилок корисними речовинами, а й сприяють інверсії сахарози, перетворенню складних речовин в простіші.

Маточне молочко  -  це корм для бджолиної матки, який визначається високою біологічною  активністю та поживністю. Містить в собі білки, жири,  мінеральні солі,  вуглеводи, вітаміни групи В,  РР, Е, ферменти, гормони та інші компоненти здатні активізувати життєві процеси.

Всі ці продукти збалансовані природою і ідеально засвоюються організмом людини. Це їжа, а краще сказати продукти,  які мають оздоровчий ефект на функції органів людини,  збагачують енергією. Споживати їх потрібно в незначних кількостях,  але бажано регулярно.

3. Прополіс ( бджолиний клей ) відомий здавна. Його виробляють бджоли зі смолистих речовин  органічної і мінеральної природи рослинного походження з додаванням виділень верхньощелепних залоз. У прополісі виявлено багато біологічно активних сполук, а саме 4 органічні кислоти, 6 вітамінів, 14 мінеральних елементів,  19 флавонів та їхніх похідних. Флавоноїдні сполуки (галангін, піноцембрин), ферулова кислота та ефірні олії виявляють антимікробну дію. Крім того,  ефірні олії зумовлюють знеболюючу дію,  флавоноїдні сполуки  -  антиоксидантні властивості,  ферулова кислота  -  терпкий смак прополісу.

Ефективність препаратів компанії Апіпродукт підтверджено клінічними висновками.  Засвоюваність продуктів бджільництва організмом до 98%.

4.Профілактично-відновлюючі препарати -  це препарати,  які діють на метаболічні процеси в тканинах і органах,  підтримують фізіологічні реакції і процеси організму. Продукти бджільництва підтримують гомеостаз в організмі людини.  Гомеостаз -  головна умова існування клітин і їх нормального функціонування. Завдяки гомеостазу зберігається стабільність і узгоджена робота клітин,  тканин,  органів і систем органів організму,  як єдиного цілого. Таким чином, вони підвищують рівень здоров'я,  знижують захворюваність і подовжують життя людини.

5.Бальзами ("Галерин ", " Бджолич ", " Бджолиний бальзам ", " Густа витяжка прополісу ")  -  це вітамінні екстракти,  де в концентрованому виді міститься сила рослин і енергія витяжок бджолиної продукції.

6.Фітосиропи з медом -  це об'єднання сиропу з екстракту лікарських рослин і меду,  що дозволяє організму повністю засвоїти всі активні речовини цілющих трав і ягід.   Фітосиропи з медом призначені для приготування корисних напоїв,  які добре втамовують спрагу,  мають загальнооздоровчий ефект на організм і сприяють профілактиці конкретних захворювань.

7.Космоцевтика та медове мило  -  це унікальні формули рецептів із натуральних ефірних олій, апі- і фітокомпонентів. Доведено, що використання мила чи кремів з ефірними маслами призводить до швидкого їх проникнення в кров,  позитивного впливу на обмін речовин і відновлення гармонії.  Бджолиний віск, який знаходиться в кожному продукті -  кращий антибактеріальний, протизапальний і пом'якшуючий засіб,  який відновлює та регенерує шкіру,  зберігаючи баланс вологи.

Багато людей вважають себе алергиками, а мед та іншу апіпродукцію алергенами. Але істинна алергія на продукти харчування з задіяними всіма імунними механізмами зустрічається не часто.

Питанням алергії займаються   багато дослідників, наприклад лабораторія доктора Каріни Вентер з Портсмутського університету.  Вентер з колегами зробили достатньо просту річ : зібрали велику групу людей,  які вважали себе алергиками,  і за допомогою сучасних технологій виявили у кого це захворювання є в дійсності. По результатах лабораторних тестів отримали, що їх всього 2%.  У всіх інших була харчова нестерпність. Причин її виникнення багато : недостатнє вироблення ферментів підшлункової залози,  велика кількість гістаміна чи його аналогів в продуктах тощо.

Всі ці проблеми можна прибрати правильним способом життя, в тому числі харчуванням - 66 % хвороб лікує їжа.

Тому хочемо дати такі поради :

- перед кожним прийомом апіпродуктів випийте води. Всі обмінні процеси в нашому організмі проходять за участю води;

- починайте прийом препаратів завжди з мікродоз. Поступово збільшуючи до рекомендованої.

Все залежить від загального імунітету та «зашлакованості» організму.